„Следите от нашата кръв

са залог за едно прекрасно бъдеще

на Църквата в България”

Бл. Евгени, Епископ, Мъченик

 

 

                        Скъпи братя и сестри,      

Отлетя в историята още една година, изпълнена с най-разнообразни инициативи и събития в духовния живот на нашата Епархия, както и в живота на всеки един от нас.

В потока на дните преодолявахме препятствия от най-различно естество, но без съмнение не по течението, а напред и нагоре към „Извора на живота”, който е Христос, Господ.

                        Скъпи верни,

Предстои ни и през новата година да продължим във вече избраната посока  напред и нагоре по пътя, осветен от нашия Спасител с благодатната Божия помощ.

Пътят, който ни предстои да извървим би бил по-малко труден, ако прибягваме по-често към ходатайството на тези, които са извървели вече този път и предстоят пред Лицето на Бог, като започнем от Блажена Дева Мария минем през нашите покровители, чиито имена носим и се спрем на съпокровителя на нашата Епархия, Мъченикът за вярата, Блаженият Евгени.

Тази година имаме един много благоприятен повод за благодарност към Бог и за подновяване с нова сила на молитвите към Блажения Евгени, защото както вече се досещате  - на 15 март 2008г. се навършват 10 години от деня, в който в Църквата Свети Петър в Рим, Папа Йоан Павел ІІ обяви Мъченика за вярата Епископ Евгени Босилков за Блажен на Светата Католическа Църква.

Благодарейки на Бог за  този дар, да се молим братя и сестри на Блажения Мъченик да изпроси за нас дара на благодатта, за да следваме неговия пример, като останем верни на Бог и Църквата, за да принесем  и ние нашия дял в залога за това прекрасно бъдеще на Католическата Църква в България, което сам той предсказа малко преди да даде по примера на Христа най-големият залог- своята кръв.

Пожелавам на всички една благодатна и успешна 2008 година

 

                                                                                                  + Петко Христов

                                                                                               Никополски Епископ