Актуалности

Днес, 20 юли 2021 г., в Епископската резиденция в град Русе се проведе среща между Монсиньор Страхил Каваленов, Никополски Епископ и Управителния съвет на Фондация „Дева Мария – Майка на Светата надежда” Тема на разговора бе запознаване с дейността на фондацията и търсене на партньорство от страна на Никополската епархия за възстановяване на храма.

На срещата присъстваха още от страна на Епархията отец Валтер Гора, който отговаря за икономическия отдел на курията, и Десислава Георгиева, счетоводител, а от страна на фондацията присъстваха -  Мариела Калчева, Светлана Караджова и Калин Йозов.

След представянето на идеите, концепциите, свършената работа и плановете за бъдещето получихме уверение от страна на монс. Страхил Каваленов,  че с радост ще си партнираме, за да доведем до успех усилията на всички ни. Всичко, с което може да ни помогне Католическата Църква в лицето на Никополската епархия, ще бъде направено като кандидатстване за финансиране в различни католически структури по света и ред други партньорски отношения.

Като начало на съвместната ни работа бе определено основополагащо събитие – на 18 септември от 11 ч. пред Немската църква в Бърдарски геран да бъде отслужена литургия от Никополския Епископ, Монсиньор Страхил Каваленов в съслужение със свещеници от всички енории за измолване на Божия благослов за делото, с което сме се заели заедно. 
Да възстановим един изоставен храм, да възродим една традиция, да покажем, че можем да работим за Църквата заедно в мир, разбирателство и с мисъл за бъдещето!


Подкрепи ни и ти!


IBAN: BG14IABG74731000583401
BIC: IABGBGSF


Титуляр: Фондация „Дева Мария – Майка на Светата надежда“ / “Virgin Mary – Mother of Holy Hope” Foundation